FAQ – Frequently Asked Questions

Ofte stillede spørgsmål

Generelt

Generelle spørgsmål om Kirkeliv.dk

Hvordan virker opgavelisten?
Under “Opgaver” i menuen kan du se alle de teams, der har en opgave til gudstjenesterne. Du kan redigere de teams, du er med i ved at trykke på “plus”-ikonet. Her får du mulighed for at vælge et medlem af teamet og skrive en “opgave”, som vedkommende har til denne gudstjeneste. Tryk herefter “Opret”.
Får du/I brug for at vælge en “Gæst”, som ikke er medlem af gruppen, trykker du blot på “Vælg gæst”, og så kan du frit vælge mellem alle medlemmer i menigheden og angive en opgave til vedkommende.
Når alle opgaver er fordelt til gudstjenesten, kan man som gruppeleder trykke på “Er alle opgaver fordelt?” i oversigten og der vil vises et lille grønt flueben-ikon.
Vil du skrive en besked til de involverede personer til kun den gudstjeneste, kan du trykke på brev-ikonet ved teamet i oversigten. Her kan du se, hvilke personer, der modtager mailen, og du kan angive om præsten også skal modtage denne besked med et flueben.
Kan det blive muligt at vælge, om man kun vil have beskeder 1 el. 2 gange pr. dag

Jeg har fokus på at få besked-funktionen til at fungere bedre i første omgang, så antallet af e-mails generelt falder pr. bruger. Hvis man kun får beskeder, som man faktisk gerne vil have, så er det vel fint, at få beskeden med det samme.

Det er blevet muligt at vælge, om man ønsker “Beskeder og kommentarer til beskeder” (standard) eller “Kun beskeder og ikke kommentarer”. Denne valgmulighed finder du under ‘Profil’ > fanen: ‘Indstillinger’.

Kan man downloade en pæn adresseliste?

Ja. Gå ind under “Hele menigheden” under Grupper. Vælg fanen “Medlemmer”. Her er det muligt at trykke på knappen “Adresseliste”, som viser en adresseliste, som er sorteret efter familie.

Kan man eksportere kalender til iCal?

Ikke endnu… – Men det skal være muligt at hente iCal-fil til hver enkelt event – og en samlet iCal-fil med alle fremtidige events til integration med fx. Google Calendar.

Kirkeliv.dk – del viden og erfaringer med andre

Kirkeliv.dk skal ikke kun være et intranet-system til den enkelte kirke.

Kirkeliv.dk skal være et samlingssted, hvor alle deler viden og erfaringer med hinanden på tværs. Der skal laves grupper, som matcher de udfordringer, de enkelte kirker her, så det skal være muligt at abonnere på netværks-beskeder og de delte erfaringer kan integreres i Kirkeliv.dk-intranettet for den enkelte menighed.

Det er planen, at der skal søges fonde til udviklingen af denne del.

Læst/ulæst – markering af ulæste beskeder

Fx med et flag eller lign.

Det er en god idé. Den arbejder jeg videre med… 😉

Opslagstavle – som man kan vælge at abonnere på

Det er på To-do-listen